SALT

Konsthantverk från Åland

Titti Sundblom

 Guldsmedtitti2012stor.jpg

Ateljé och verkstad:
SALT,Sjökvarteret
AX-22100 Marieham
Tel: 018-21505, 040-5841758

 

 

 

 

 

 

 

titti1.jpg  titti2.jpg

- Smycken är inte direkt livsnödvändigt, men samtidigt har människan alltid smyckat sig. Det är ett sätt att visa vem man är redan innan man hunnit säga något, säger Titti Sundblom.
Hon är utbildad guldsmed, och arbetar i silver, förgyllt silver och guld. Halvädla och ädla stenar ger färg, naturmaterial som hästtagel och rönnbär skapar oväntade effekter.
Specialiteten är brudkronor och diadem.
Titti jobbar dels i små serier med ett bassortiment av till exempel örhängen och halssmycken, och dels med solitärer: Smycken som görs i ett enda unikt exemplar för till exempel utställningar. Hon tar också emot specialbeställningar och utformar smycken enligt kundens önskemål.
- Mina smycken är till för den som är individuell men praktisk. Jag tycker inte tunga örhängen till exempel, för det ska vara bekvämt även om man vill vara fin. Och jag gör alltid lås på mina halsband om de så är flera meter långa. Då kan de inte bara läggas om halsen utan var som helst – som runt handleden, runt midjan eller kring huvudet. Jag är rätt mångsidig, och det avspeglas i mina smycken, säger Titti.
- Mina smycken är inte svårburna, de passar till de flesta tillfällen. Men den som vill vara anonym och inte sticka ut ska kanske välja något annat. Jag är social, och jag gör sociala smycken som märks och som ofta blir ett samtalsämne.
 
http://titti.salthantverk.com/#9